Stalno predstavništvo RS pri Svetu Evrope /Novice /
04.11.2010  

Boj proti drogam - ministrska konferenca Skupine Pompidou, Strasbourg, 3. in 4. november 2010

Strasbourg - 3. in 4. novembra 2010 je v Strasbourgu potekala ministrska konferenca Skupine Pompidou za sodelovanje v boju proti zlorabi drog in nezakonitemu trgovanju z drogami pri Svetu Evrope. Tema tokratne ministrske konference je bila "H koherentni politiki psihoaktivnih substanc", udeležili pa so se je ministri in strokovnjaki iz približno 50 držav. Med drugimi so se konference udeležili poljska ministrica za zdravje Ewa Kopacz, francoski predsednik med-ministrske misije proti drogam in odvisnosti Etienne Apaire in predsedujoči ruskemu državnemu odboru proti narkotikom Viktor Ivanov.

Zbrani so naslovili teme, kot so nevarnosti, povezane z drogo na delovnem mestu, nedovoljeno trgovanje z legalnimi substancami, ki se jih uporablja za izdelavo in trgovanje s prepovedanimi drogami, ter mednarodno sodelovanje pri poteh trgovanja z drogami, vključno na Balkanu in v Mediteranu.

Konference se je udeležila delegacija z Ministrstva za zdravje Republike Slovenije, ki jo je vodil stalni predstavnik pri Svetu Evrope veleposlanik Damjan Bergant.