Stalno predstavništvo RS pri Svetu Evrope /Novice /
24.03.2012  

Sprejem veleposlanika Damjana Berganta, stalnega predstavnika RS pri Svetu Evrope, ob podelitvi nagrad Dragu Jančarju in Borisu Pahorju

Strasbourg – Štiriindvajsetega marca je Osrednja evropska zveza za književnost ACEL (Association Capitale Européenne des Littératures) podelila literarne nagrade mesta Strasbourg za leto 2011.

Med nagrajenci sta bila slovenski pisatelj, esejist in urednik Drago Jančar, ki je za svoj književni opus prejel evropsko nagrado za književnost, in pisatelj Boris Pahor, ki je prejel priznanje mesta Strasbourg. Na okrogli mizi je kot gost nastopil tudi pesnik, dramaturg, esejist in prevajalec Boris A. Novak.  

Ob tej slovesni priložnosti je stalni predstavnik Republike Slovenije pri Svetu Evrope veleposlanik Damjan Bergant 23. marca pripravil sprejem v čast Dragu Jančarju, Borisu Pahorju in Borisu A. Novaku.

Sprejema v rezidenci se je udeležilo približno 40 povabljenih, med njimi so bili slovenski predstavniki, zaposleni v Svetu Evrope in na Evropskem sodišču za človekove pravice, predstavniki slovenske skupnosti iz Freyminga Merlebacha ter veleposlanica RS v Franciji Veronika Stabej.

V kratkem nagovoru je VP Bergant v imenu celotnega predstavništva poudaril, da smo ponosni, da sta Drago Jančar in Boris Pahor prejela tako ugledno nagrado, ter jima hkrati čestital.