Stalno predstavništvo RS pri Svetu Evrope /Novice /
05.11.2009  

V Renski palači odprtje razstave Velika vojna v Krnskem pogorju

Strasbourg, 5. november 2009 - V Renski palači v Strasbourgu je danes potekala otvoritev razstave z naslovom Velika vojna v Krnskem pogorju Muzeja Kobarid

Stalna predstavnica republike Slovenije pri Svetu Evrope in namestnica predsedujočega Odboru ministrov Sveta Evrope, veleposlanica Marjetica Bole, je danes v Renski Palači (Palais du Rhin) v Strasbourgu, sedežu prve mednarodne organizacije, odprla razstavo o 1. svetovni vojni muzeja Kobarid z naslovom Velika vojna v Krnskem pogorju. Gre za  dogodek iz sklopa kulturno-promocijskega programa v času slovenskega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope.

Razstava Velika vojna v Krnskem pogorju govori o dogodkih med prvo svetovno vojno na severnem, goratem delu Soške fronte, kjer so težke preizkušnje prestajali pripadniki številnih narodov avstro-ogrske monarhije in italijanski vojaki.

Projekt je ob podpori Ministrstva za zunanje zadeve pripravil Muzej Kobarid, ki je prejel najvišje državno priznanje, bil nominiran za najboljši evropski muzej ter prejel muzejsko nagrado Sveta Evrope za leto 1993.


Razstava, ki je v letu 2008 gostovala tudi Ljubljani, Zagrebu, Brdu pri Kranju, Londonu, Parizu, Dunaju, Rimu in Ypresu, bo na ogled v Renski palači do 18. novembra 2009.