Stalno predstavništvo RS pri Svetu Evrope /Novice /
03.02.2013  

Obisk predstavnikov Evropske romske unije na Svetu Evrope

Strasbourg - V ponedeljek, 4. februarja 2013, bo Strasbourg obiskala delegacije Evropske romske unije. V delegaciji bodo njen podpredsednik Jožek Horvat Muc in generalni sekretar Dragoljub Acković ter člani Stanko Baranja, Fatmir Bečir, Slavko Cener in Orhan Galjus.

Delegacijo bo med drugim sprejel tudi veleposlanik Damjan Bergant, stalni predstavnik Republike Slovenije pri Svetu Evrope. 

Delegacija se bo sestala s posebnim predstavnikom generalnega sekretarja za romska vprašanja Sveta Evrope Joroenom Schokkenbroekom. Srečali se bodo tudi s predstavniki Zveze mest in regij za vključenost Romov, predstavniki Odbora strokovnjakov za romska vprašanja pri Svetu Evrope, predstavnico Skupnosti romskih žensk, mladine in otrok ter predstavniki Programa ROMED (medkulturna mediacija za romske skupnosti). 

V okviru obiska se bodo srečali tudi s Sekretarjem Evropskega romskega foruma (ERTF) in s predstavnikom Komisarja za človekove pravice Sveta Evrope.

Evropsko romsko unijo so ustanovili romski aktivisti iz trinajstih držav, s sedežem v Murski Soboti. Kot mednarodna nevladna organizacija si prizadeva za zaščito človekovih pravic Romov in za izboljšanje položaja Romov v Evropi.