Stalno predstavništvo RS pri Svetu Evrope /Novice /
10.05.2010  

Kako sodelovati na referendumu o ratifikaciji arbitražnega sporazuma, ki bo 6. junija 2010

Strasbourg, 10. maja 2010 - V Sloveniji bo 6. junija 2010 potekal naknadni zakonodajni referendum o Zakonu o ratifikaciji arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške.

Vsi državljani Republike Slovenije imajo pravico glasovati, vendar pa morajo tisti, ki živijo v tujini, to pravočasno sporočiti. Ker je za Francijo pristojno Veleposlaništvo Republike Slovenije v Parizu, vas prosimo, da se obrnete nanj. Povezava: http://pariz.veleposlanistvo.si/index.php?id=3142

Slovenski državljani, ki imajo stalni naslov v tujini, bodo vpisani v posebni volilni imenik in bodo lahko glasovali na pristojnem diplomatsko konzularnem predstavništvu (za Francijo je to Veleposlaništvo v Parizu, za Nemčijo Veleposlaništvo v Berlinu itd.). Če želijo glasovati raje po pošti, morajo to pravočasno sporočiti.

Slovenski državljani, ki imajo stalno bivališče v Sloveniji, začasnega pa v tujini, bodo vpisani na seznam volivcev samo v primeru, da bodo Državni volilni komisiji posredovali zahtevo do 22. maja 2010. Sporočijo lahko, da želijo glasovati na Veleposlaništvu v Parizu ali pa po pošti.

Predlagamo, da svoje zahtevke sporočite čim prej.
Informacije ter obrazci so na razpolago tudi na spletni strani Državne volilne komisije: www.dvk.gov.si.